Miljø


Vi bor tett på hverandre i borettslaget, derfor kan røyking på balkonger og uteplasser dessverre medføre at naboene plages av røyklukten. Spesielt når i sommerhalvåret er det enkelte beboere som plages av at når naboene røyker ute – så siver sigarettrøyken rett inn til dem gjennom åpne dører og vinduer.

Styret ber derfor alle å ta hensyn til hverandre, for eksempel å unngå å røyke ute sent om kveldene på steder hvor røyken siver inn på naboens soverom. Hvis alle klarer å vise godt nabovett kan vi unngå at problemet eskaleres og vi er nødt å legge inn begrensinger i husordensreglene.

Fretex har satt opp en innsamlingsbox for klær og tekstiler i veikrysset HøgÃ¥sveien – Liakollveien.

Gjenbruk av klær er et godt miljøtiltak. Fretex er takknemlige for alt av tekstiler, tilbehør og sko. Selv om gardiner, klær og andre tekstiler er slitt og ødelagt, så kan de brukes til materialgjenvinnig, som for eksempel pussefiller eller redesignprodukter. Tekstiler som ikke kan brukes på denne måten, går til energigjenvinning. Gavene i Fretex-boksene kan godt være slitte og ødelagte, men vi ber om at de er tørre og rene. Om de er det får vi en bedre utnyttelse av alle gavene som kommer i boksene.

Som vanlig vil vi også i år tenne julegranen sammen med Liakollen borettslag. Granen tennes første søndag i advent, altså 1. desember.

Oppmøte ved Høgåsveien 50 kl. 17:00.

Julenissen har meldt sin ankomst for å hilse på alle barna i laget. Det blir servering av gløgg og pepperkaker. Vi ønsker vel møtt til vårt årlige arrangement.

Våre beboere er veldig flinke til å kildesortere. Det vi ikke er så flinke til, er å gjøre det plasseffektivt.

Av og til blir papirkassene unødvendig fulle fordi beboere kaster pappesker uten å skjære dem opp. Vi oppfordrer derfor alle til å gjøre pappesker flate og skjære opp større stykker før dere kaster dem. På den måten får vi plass til alle sitt søppel i kassene.

Ikke sett søppel på gulvet
Er det fullt i ditt nærmeste søppel-skur, ikke sett søpla på gulvet, men gå til neste søppelskur. Det som settes på gulvet blir nemlig ikke hentet av renholdsverket, og borettslaget (altså felleskapet) må betale vaktmester/portner for opprydding. Det burde være unødvendig.

Hver fredag går natteravnene en runde på Holmlia. De siste par årene har de hatt med seg beboere fra forskjellige borettslag. Flere av oss i styret har deltatt på dette, og vi kan anbefale det som en hyggelig aktivitet.

Ravnene er ute alle fredager, overalt hvor ungdom ferdes. De møter opp til alle de sene togene, og de er innom de ungdomsklubbene som holder åpent. Som regel følger de også med Åsbråtenbussen, til glede for sjåføren og sikkert også passasjerene.

På fredag 10. februar mellom kl. 21:00 og 00.30 er det igjen vårt borettslag sin tur til å delta. Kan du tenke deg å gå på vegne av borettlaget denne kvelden? Ta kontakt med styreleder Unn Doknæs på mobil: 91835790.

Neste side »